De Haagse favorieten van Saskia: 'In deze straat zie je nog echt het oude vissersdorp terug' - indebuurt Den Haag (2024)

Saskia Bruines (61) is wethouder Financiën, Cultuur, Economische ontwikkeling en stadsdeel Scheveningen in Den Haag. Samen met haar man woont ze al jaren in Den Haag en geniet van haar stad. Ze deelt haar favoriete plekken met ons.

Saskia is geboren in Aalsmeer en studeerde in Amsterdam. Vanaf 2012 kwam ze voor haar werk te wonen in Leidschendam-Voorburg en leerde vanuit daar ook Den Haag kennen. “Toen ik de overstap maakte om als wethouder in Den Haag aan de slag te gaan, heb ik Den Haag pas echt leren kennen. Ik woon hier inmiddels al zes jaar samen met mijn man. Eerst in Bezuidenhout, nu op Scheveningen. Dat is zo’n fijne buurt!”

Tuinen van Mariahoeve

Wandelen doet Saskia graag. “Den Haag heeft natuurlijk een heerlijk strand, maar ook veel bossen en parken. Mijn favoriet is het parkje ‘De tuinen van Mariahoeve'”. Je vindt dit parkje tegenover het informatiebord van ‘Het Vlinderpad’ aan Isabellaland in Mariahoeve.

“Je bent hier echt even in een andere wereld”, zegt Saskia. “Er is een pluktuin die door buurtbewoners wordt onderhouden en er zijn bijenkasten. Hier leren kinderen dat een bes aan een boom groeit en komen kinderen in aanraking met de natuur.”

Advertentie wordt geladen…

Boodschappen op de markt

“De Haagse Markt en de kleinere markten van Den Haag zoals de biologische markt op het Prins Hendrikplein of op het Voorhout vind ik heel fijn om boodschappen te doen. Je vindt hier zaken die je nergens anders ziet. Het liefst haal ik alles vers op een van die markten, behalve vis, dat haal ik in de Scheveningse haven.”

Trots op cultuur

“Alle cultuur in Den Haag is mij even lief. Zo ben ik trots op Amare. Het geeft soms discussie, maar het is een waardevolle plek en de bezoekers en artiesten zijn enthousiast. Ook Muzee vind ik een bijzondere plek. Dit museum is gevestigd in een oude school en heeft mooie tentoonstellingen.”

Advertentie wordt geladen…

Bevrijdingsfestival

“Een van de mooiste culturele evenementen van de stad vind ik het Bevrijdingsfestival. Het gaat niet alleen om de muziek op het Malieveld die dag, maar er is een ruim randprogramma waarbij wordt laten zien waarom we de vrede vieren die dag. Een mix van serieus en feest. Ikzelf ga lunchen met schoolkinderen in Amare.”

Deze artiesten staan op het Bevrijdingsfestival 2024 in Den Haag

  • Doen, Getipt

Feesten om de vrijheid te vieren. Jaarlijks doen we dat met duizenden Hagenaars tegelijk op het…

Lees meer

De Haagse favorieten van Saskia: 'In deze straat zie je nog echt het oude vissersdorp terug' - indebuurt Den Haag (5)

Advertentie wordt geladen…

Mooiste plek

“Het Vredespaleis bestaat 125 jaar dit jaar en is zo tekenend voor Den Haag. Dat beseffen veel mensen soms niet. Wij zijn dé stad van vrede. Wanneer ik in het buitenland ben of buitenlandse studenten spreek die hier gaan studeren, zijn zij zich daar heel erg van bewust, dat deze stad voor vrede staat.

Het Vredespaleis is met die insteek gebouwd: ‘Geen oorlog meer’. Het is een werkpaleis, maar ik vind het belangrijk dat elk kind hier ooit is geweest.”

Advertentie wordt geladen…

Bijzondere straat

“Mijn favoriete straatje is de Keizerstraat. Het is zo bijzonder omdat je hier nog echt oud Scheveningen kunt zien. Het straatje is zelfs te zien op het panorama van Mesdag.

Daarnaast zitten hier heel fijne winkels en horecagelegenheden. Dit is een perfecte en leuke route naar het Scheveningse strand, waar ik zelf ook erg graag ga uitwaaien.”

Advertentie wordt geladen…

Attractie op zich

“Het Binnenhof is natuurlijk een attractie op zich voor Den Haag. Het ligt nu op de schop en dat duurt nog heel wat jaar voor het af is en het geeft ook overlast. Maar ook nu kun je er van alles beleven.

Op de Plaats kun je de archeologische vondsten die zijn gedaan bekijken en binnenkort opent het uitkijkpunt. Besef dat dit het enige regeringscentrum is dat zo oud is en dat nog in gebruik is. De renovatie is een investering in de stad.”

Advertentie wordt geladen…

Rust pakken

“Op het strand van Scheveningen kom ik tot rust. Heerlijk om daar vlakbij te wonen en heen te kunnen na een dag hard werken. Of de zon schijnt, of het waait en regent: ik heb hier altijd een vakantiegevoel.”

Advertentie wordt geladen…

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • Favorieten van Jos: ‘Zaal 3 is een fijne plek waar je experimentele dingen kan zien’

    Jos is een geboren en getogen Hagenees. Regelmatig is die te vinden op Grote Markt, bij een vegan restaurant of…

    De Haagse favorieten van Saskia: 'In deze straat zie je nog echt het oude vissersdorp terug' - indebuurt Den Haag (10)

  • Girl! Deze dragbingo’s en take-overs mag je niet missen in Den Haag
  • Nog een nieuwe tweedehandszaak, nu in de chique Passage
  • Nieuwe borden op de Haagse stranden om zeehondjes te beschermen
De Haagse favorieten van Saskia: 'In deze straat zie je nog echt het oude vissersdorp terug' - indebuurt Den Haag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5643

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.